Malle


 

 

of klik hier om het geluid (vooraf) te downloaden


 

Ingesproken tekst vanuit het standpunt van de boom

Dag fietser!

Ik sta hier al eeuwenlang en heb al veel verschillende mensen zien passeren. Van hoge pieten tot arme boeren. Ook in het bos hebben zich al de meest gekke dingen afgespeeld. Eerst was het hier een gewoon rustig bos, en dan konden we gewoon onder bomen onder elkaar rustige koffiekletsjes houden en gezellig blaadjes uitwisselen. Af en toe kwamen er van die raar geklede mannen van het kasteel met paarden een beetje jagen op de vriendelijke dieren in het bos. Maar voor de rest was het hier erg rustig.

Maar dan hebben ze een paar van mijn beste vrienden uitgedaan, gewoon om hier een weg te maken. Een totale ramp was dat! Uit protest heb ik een jaar lang mijn takken naar beneden laten hangen. En er werden maar meer en meer vrienden weggedaan. Gelukkig kwamen er nieuwe bomen voor in de plaats. Het is te gruwelijk voor woorden wat er met mijn oude vrienden gebeurde! Ze werden gebruikt voor meubels, vloerbekleding,… Sommigen zijn zelfs opgebrand!

Daarna werd het bos hier precies een pretpark. Doolhoven, grachten om met een bootje rond te varen, een theater,… werden hier allemaal gemaakt. Heel speciaal allemaal. Natuurlijk weer van de gekke kasteelheren die iets nieuws wilden doen. Maar ik was al heel content dat er niet meer massaal vrienden van mij een kopje kleiner gemaakt werden.

En nu sta ik hier nog altijd. Het bos is nu geen eigendom meer van de kasteelheren. Iedereen mag er door komen langs de knooppunten. Nu zie ik dus vooral fietsers en wandelaars. Ik hou wel van al dat leven in het bos.

Zet je dus gezellig onder mijn takken, dan kan ik genieten van jullie menselijk gezelschap!

 

foto
foto
foto
foto

 

Dit project werd gerealiseerd dankzij de unieke samenwerking tussen de gemeentebesturen en toerismeraden en/of -vzw’s van
Beerse, Lille, Malle, Rijkevorsel, Vosselaar en Zoersel en met ondersteuning van Toerisme Provincie Antwerpen.

 

Beerse
webdesign & hosting: www.prospector.be